Valpar

Vårt avelsmål är att få fram fullgoda jakthundar med utmärkta medfödda egenskaper som håller både psykiskt och fysiskt för klassiskt retrieverarbete. Vi lägger mycket stor vikt vid den grundläggande mentaliteten som både gör träningen enklare och är en förutsättning för att hundarna ska fungera bra i vardagen.

Vi strävar efter att kombinera mentalt starka och trygga hundar som både visat stora jaktliga förtjänster och som har det typiska labrador-temperamentet. Att avelsdjuren ska vara friska och sunda på alla sätt är en självklarhet!

ila_o_lila

Våra valpar föds upp både i hemmiljö och i kennel, och blir därmed vana att umgås med andra hundar, höra vardagens ljud och bli hanterade redan i tidig ålder.

När de säljs är de:

  • veterinärbesiktigade
  • vaccinerade
  • id-märkta
  • avmaskade
  • registrerade i SKK

För att följa upp vårt avelsresultat vill vi att hunden röntgas avseende höfter och armbågar vid 12-18 månaders ålder, och vi ser gärna att de blir ögonlysta runt två års ålder.

Valpträffar och träningshjälp erbjuds kontinuerligt och vi värdesätter en regelbunden kontakt med ”våra” valpar. Som valpköpare är du alltid välkommen att ringa eller hälsa på!

Vi säljer inga valpar till bara sällskap men om du är intresserad av en labrador till jakt och/eller prov/tävling, så är du välkommen att höra av dig.

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt av valpköpare.

Om inget annat anges är valppriset 22 500 kr.