Kurser & utbildning

Vi erbjuder utbildning för hundar och förare – träningar och kurser för alla retrieverraser på alla nivåer. Internat, öppna träningar, enskilda lektioner eller bilda en egen grupp – vi skräddarsyr upplägget enligt dina/era önskemål!

Det är i första hand Jens som är instruktör, Sofia har sitt arbete som distriktsveterinär som huvudsaklig syssla.
Tillsammans har vi många decenniers erfarenhet av hund, träning och jakt. Vi startar sparsamt på B-prov och working test, tävlar gärna på A-prov/field trial/markprov, men den verkliga passionen gäller jakt och apportering!
Under hela säsongen apporterar/jagar vi flera gånger i veckan och sedan många år åker vi regelbundet till Storbritannien för jakt/träning/prov med egna hundar. Detta bidrar till en ständig kompetensutveckling och källa till inspiration!

 

foto: H Nilsson

Träningen är baserad på egna erfarenheter och utbyte med andra framgångsrika tränare/förare från både Sverige och Storbritannien, och syftar hela tiden till att få fram en riktigt effektiv jakthund. Stor vikt läggs vid att förarna ska förstå VARFÖR vi tränar på ett visst sätt och även se den praktiska tillämpningen i ett jaktligt sammanhang. Vi gör aldrig en övning bara för övningens skull – allt har en reell funktion i den jaktliga verkligheten. Vi är noga med att hundarna utbildas steg för steg och bygger upp hela ekipaget från grunden.

Anmälan görs enklast via mail till Jens.

 

Anmälningsvillkor

Träningsverksamheten bedrivs genom EmSo Consulting AB (org.nr. SE556618-6739).
Line Up Gundogs innehar företagsförsäkring.

Betalning görs till bankgiro 5327-2126 eller swish 123-4306619, alla priser anges inklusive moms.

Anmälan är bindande och hela kursavgiften ska betalas direkt vid anmälan efter det att du har mottagit en bekräftelse.
Vid förhinder till bekräftad/betald kurs/träning, ansvarar man själv för att sälja sin plats.
Vi rekommenderar att man betalar avgiften via ett konto som är anslutet till ett kreditkort, för att på så sätt få en försäkring för tex sjukdom som gör att man inte kan utnyttja sin plats.

Vid bokning av hel-/flerdagskurser faktureras en del av kostnaden (1500 kr per dag) i förväg och den summan dras senare från slutfakturan. Denna bokningsavgift återbetalas inte vid en eventuell avbokning.
Alternativt faktureras denna avgift i efterhand, om köparen ställer in arrangemanget.

Är en kurs fulltecknad kan man alltid ställa sig på reservlistan. Åhörare är välkomna för halva kursavgiften.

Alla hundar som anmäls till kurs ska vara vaccinerade och försäkrade. Både hundar och förare vistas här på egen risk och strikt hundägaransvar gäller.
Löptikar kan tyvärr inte beredas plats på öppna träningar/kurser (i ett slutet sällskap bestämmer gruppen såklart gemensamt). Löp är inte heller en giltig orsak för återbetalning av kursavgiften.

Läs om vår integritetspolicy här.

Nya och gamla kursare hälsas välkomna!