Miss Bossings Peregrine – Tyrone Missouri of Drumgoose

Bossing (e. GBFTCH Leacaz Ricky of Caytonfell u. Strandavat Holabhat) är en härlig tik med stor samarbetsvilja. Hon är klok och tappar aldrig huvudet, vilket gör att hon redan första säsongen gjorde flera imponerande arbeten på löpande fågel. Hon är ganska stor, men genomsund och har inte haft en sjukdag i sitt liv.

Vi väljer att para henne med Bruce (e. IEFTCH Drumgoose Warlord u. Tullyah Evy) som vi känner väl. Han är importerad från Irland i vuxen ålder och kännetecknas kanske främst för att att vara mentalt urstark och genomsnäll. Därtill är han såklart en gedigen arbetshund och en mycket pålitlig jakthund.

Så här säger husse Anders Larsson om sin hund:
”Bruce är en balanserad, snäll hund med stor jaktlust och utmärkt viltfinnarförmåga. Alltid stadig vid sidan vid jakt över egen hund och apporterar allt slags vilt. Vi har startat på prov med blandat resultat. Det verkar som att hans avkommor blir bra också!”

Bossing är anlagsbärare för Stargardt, men då Bruce är fritestad kommer valparna inte att kunna drabbas av denna sjukdom. Därtill kommer kullen att bli hereditärt fri från prcd-PRA, SD2, EIC mm.
Förväntat löp i november-december 2021. Det blir bara gula valpar.

Dea har tagit alla bilderna på Bossing.