Inför field trial / A-prov / markprov 6-7 juni NYTT!

Är du på väg ut på jaktprov i höst? Har du redan varit där men behöver slipa lite till för att bli riktigt vass? Då är detta kursen för dig – två dagar där vi helt fokuserar på tävlingsträning, passande hundar på öppen-elitnivå. Efter helgen kommer alla att vara väl förberedda inför provsäsongen – hur går det till, vad kan man förvänta sig under provet, finns det några knep för föraren, hur bedöms ekipaget?

Kursen hålls i Koholma på våra egna härliga marker, perfekta för hundträning. Det blir mycket walk up men även en del driver, med andra ord en genomtänkt träning med tydlig tävlingsinriktning. På lördagen håller vi först ett kort teoripass innan det blir träning med både fasta situationer och improvisationer. Vi kommer att använda mycket skott och även hagelbössa.
På söndagen avslutar vi med mock trial – då gäller vinna eller försvinna! Självklart är man med hela dagen och får sina apporter ändå, även om man skulle råka åka ut tidigt.

Kursen syftar alltså till att man ska klara sig bra på proven under kommande säsong, så för att tillgodogöra sig träningen måste hundarna vara väl utbildade.
Självklart har man lika stor nytta av kursen oavsett om man vill starta på Novice eller Open stake, A-prov eller Markprov, klubbtillhörigheten är oväsentlig.

Före middagen på lördagskvällen samlas vi i solen på terrassen för mingel med bubbel och snittar. Därefter blir det grillbuffé och mer diskussioner!

Max 8 ekipage.
3000 kr inkl lunch båda dagarna, 3800 kr inkl boende & helpension

Åhörare är välkomna, 500 kr per dag (inkl lunch). Boende & helpension 800 kr (begränsat antal platser).
Betalning görs till bankgiro 5327-2126.

Mer information och anmälan via mail till Jens.