Helgkurs i Västra 17-18/4

Nu är det fullt på lördagens kurs, men det finns ett fåtal platser kvar på söndagens mock trial-träning!

I samarbete med kennel Gravel´s arrangerar vi den 17-18 april en helg med träning inför walk up/mock trial/field trial/A-prov/Markprov utanför Skövde.

På lördagen blir det grundträning på olika nivåer, allt med slutmålet att få en hund som funkar stabilt i en walk up-situation – oavsett om det är jakt eller prov/tävling. Vi delar gruppen efter utbildningsnivå så att alla kan utvecklas/utmanas, men hundarna måste kunna arbeta i grupp och bör vara väl grundtränade för att få ut mesta möjliga ur kursen.
Vi håller först ett kort teoripass innan det blir träning med både fasta situationer och improvisationer. Vi kommer att använda mycket skott och även hagelbössa.

Jens på walk up med sin Bossing, 20 månader, tryggt vid sidan.

På söndagen avslutar vi med mock trial – då gäller vinna eller försvinna! Självklart är man med hela dagen och får sina apporter även om man skulle råka göra misstag tidigt, men det blir ett fullskaligt provupplägg med skyttar, domare, korrekt skickordning osv.
Det brukar räcka att vi tar fram nummerlapparna för att tävlingsnerverna ska dyka upp, så det blir en väldigt bra träning för både hundar och förare att arbeta under viss press!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20181113_171439-711x1024.jpg
Sofia vinner ett novice stake field trial i England 2018 med Roekull Mayas Svarta Stina.

Lördag – max 10 deltagare som delas i 2 grupper. 1400 kr (inkl moms) … Fullt!
Söndag – max 12 deltagare. 1000 kr (inkl moms) … 3 platser kvar!

Betalning görs till bankgiro 5327-2126.
Mer information och anmälan via mail till Jens.