Roekull Mayas Svarta Stina – Castlemans Syrian

Stina har fått en fin kull om sju valpar – alla är placerade!

Roekull Mayas Svarta Stina kommer att paras med Castlemans Syrian i januari-februari 2018.

Stina är i flera avseenden den mest självklara hund jag nånsin haft, med så många egenskaper som bara är helt rätt. Hon har haft perfekt apportering redan från början, 100-procentig viltspontanitet, ett härligt jagande och stor vattenpassion, men den största tillgången är ändå hennes fantastiska fokus och koncentration. Från 1½ års ålder har hon varit med på både stora och små jakter och hon uppträdde redan från början som en rutinerad och mycket mera erfaren hund.

Så här beskriver Pernille Lillevang, Kennel Brownhunt, sin fina hund:
”Indy är en stark och mycket hårt gående hund i alla typer av terräng. Han har en naturlig fallenhet för att ta raka linjer i terrängen och han är mycket smidig. Han älskar att hoppa och hoppar högt och lätt över alla typer av hinder.
Han är en hund som varit lätt att träna för mig. Han är inte särskilt hanhundig mentalt, lyfte på benet först vid 13 månaders ålder och är inte störd av sina hormoner. Han är mycket vänlig mot andra hundar.
Indy är en mentalt mycket stark hund. Han avreagerar lätt och visar stor trygghet i alla situationer han varit i. Jag har bland annat haft honom med på färjor och på flygplatsen där jag arbetar, och han är lugn och glad i alla miljöer.
Han var med på jakt redan 2016 – där har han visat riktigt fin viltfinnarförmåga, han apporterar skammat vilt utan tvekan och han är helt lugn under skyttet – inga ljud och lugn vid min sida under dreven.”

 

Vi förväntar oss starka men lättförda jakthundar med utmärkta naturliga egenskaper. Stina är SD2-bärare men eftersom Indy är fritestad så kommer ingen av valparna att kunna utveckla skeletal dysplasi.
Vi ser mycket fram emot den kommande kullen och en valp kommer att stanna hos oss. Gula och svarta valpar väntas.

 

Stina fick 1 HP i sin första start på B-prov, vilket följdes upp med ett Godkänt Apporteringsprov i Jaktretrieverklubben dagen efter.
Höstens prov gav ett förstapris i KKL samt vinst på Novice-prov inom Swedish Gundog League 17/12/2017.

 

Castlemans Syrian FTW Brockweir Blitz of Smithstead FTCH Wingsham Tinder of Smithstead
Brockweir Rosemary
FTCH Tweedshot Thistle of Levenghyl NordJCH FTW Tasco Brimstone
FTW Tweedshot Mango
Roekull Mayas Svarta Stina INTFTCH Beileys Aguzannis of Fendawood INTFTCH Ragweed´s Travel of Craighorn
Fernshot Olivia
Roekull Rajas Maya Portlick Ralph
Roekull Ilva